fbpx

Visie en waarden

Elke persoon heeft recht op een thuis waarin die op een optimale manier kan (samen)leven in een familiale sfeer. Wij geloven dat een huis bewoonbaar moet zijn voor elk gezinslid zonder de sfeer van ziekenhuis binnen te brengen. We kunnen dit realiseren door de noden van de gezinsleden juist in te schatten, rekening houdend met toekomstige evoluties, maar ook door de inrichting naadloos in te passen in de interieurstijl van uw woning.

Levenslang thuis wonen verhoogt de kwaliteit van leven, daar zijn wij van overtuigd! Door duurzaam te verbouwen kunnen wij u een woning teruggeven die ook in de toekomst uw levenskwaliteit verbetert. Duurzaamheid betekent voor ons meer dan enkel een doordachte materiaalkeuze. We willen inzetten op een 360° benadering ter bevordering van het welzijn van onze klanten.

Principes

1. Een totaaloplossing biedt advies, realisatie en opvolging

Een unieke combinatie van ergotherapeutisch advies en technische expertise houdt rekening met uw fysieke mogelijkheden en de bouwtechnische eigenschappen van uw woning.

De volledige realisatie van voorontwerp tot finale afwerking, daar kan u bij Wonen zonder drempels op rekenen!

Opvolging na de werken is voor ons een evidentie. Ook na de oplevering van het project blijven wij beschikbaar voor advies, doorverwijzing en technisch ondersteuning tijdens nieuwe levensfases en uitdagingen.

2. Duurzaam (ver)bouwen

Wij streven steeds duurzame woningaanpassingen na waarbij we rekening houden met

  • uw fysieke mogelijkheden
  • de functionaliteit van verschillende ruimtes voor iedereen op lange termijn (Universal Design)
  • aanpassing aan verschillende levensfasen en mogelijke zorgnoden in de toekomst
  • uw energieverbruik (warmtepomp, isolatie, …)
  • blijvende bereikbaarheid voor onze klanten, ook na het finaliseren van een project

3. Een persoonlijke aanpak waarbij kwaliteit voorop staat

Onze klanten staan vaak voor unieke uitdagingen die een gepersonaliseerde aanpak vragen. Wij kiezen daarom er bewust voor om onze diensten enkel in de regio’s Oost- en West-Vlaanderen aan te bieden. Zo kunnen we de werken goed opvolgen, de kwaliteit garanderen en een tijdige oplevering van de werken garanderen!

4. Toekomstgericht 360° perspectief

We willen op een duurzame manier bijdragen aan een leven zonder drempels en zo een positieve impact maken op het leven van individuen. Wij bouwen daartoe partnerschappen uit binnen verschillende levensdomeinen die het welzijn van onze klanten kunnen bevorderen.

TEAM

Uw vertrouwen geeft ons de mogelijkheid om het juiste team samen te stellen en uw bezorgdheden weg te nemen. U heeft al genoeg aan het hoofd, laat ons de zorgen voor uw verbouwing dragen.

Ook nadien blijven wij beschikbaar voor advies, doorverwijzing en/of technische ondersteuning tijdens nieuwe levensfases en uitdagingen.

KERNTEAM

Mario - Wonen Zonder Drempels- Renotechnics

Mario

Specialist algemene woningaanpassing

Benedicte

Benedicte

Ergotherapeut

Eva

Eva

Paramedicus en administratieve ondersteuning

UITGEBREID TEAM

Tony

Specialist techniek en duurzaamheid

Ashwin

Specialist automatisatie

Chelsea

(Maatschappelijk werker)

PARTNERS

***Under construction***

Afhankelijk van de specifieke noden binnen een project vullen wij ons team van paramedische, sociaal-maatschappelijke en technische experten aan met gespecialiseerde partners.

Onze geselecteerde partners delen dezelfde waarden als Wonen zonder drempels. Zij leveren kwaliteitsvolle diensten en producten, staan garant voor een klantgerichte service en zetten in duurzaam (ver)bouwen.

Aannemer met een bijzondere missie en oprichter van Wonen zonder Drempels (by Renotechnics)

Ik ben een sportieve avontuurlijke ondernemer met meer dan 25 jaar ervaring in bouw gerelateerde totaal projecten. Ik heb persoonlijk ervaren dat gezondheid niet enkel wordt gegarandeerd door medische interventies. Ook de kwaliteit van leven heeft een enorme impact: gezonde voeding, beweging, vermijden van stress, veilige omgeving, etc. Ik probeer dit na te streven en hoop anderen te inspireren dit ook te doen. De inspiratie voor Wonen zonder Drempels: ‘Je moet niet groot zijn om groots te zijn’, deze wijsheid leerde ik als kleine jongen van mijn moeder. Zij was een fantastische vrouw die als weduwe drie kinderen opvoedde en er altijd voor ons was. In 2009 komen bij mijn moeder de eerste tekenen van dementie en een licht hersenincident voor. Ze wordt hulpbehoevend en moet verhuizen naar een zorgcentrum. Tot onze spijt blijkt het op dat moment onmogelijk om haar thuis om te bouwen naar een veilige, comfortabele zorgomgeving. Wat doet dit pijn… Ik vraag me af: Hoe kan ik een thuisomgeving ombouwen naar een comfortabele zorgomgeving mét een fraai design? Zo wordt Wonen zonder Drempels geboren. In 2014 gaat de gezondheid van mijn moeder nog meer achteruit. Mijn wereld stort in en ik neem afstand van mijn plannen tot ik in 2015 een telefoontje krijg van een koppel uit Antwerpen. We bouwen hun garage om tot een badkamer die ook de man met ALS kan gebruiken. Enkele maanden na oplevering laat de dame weten dat haar man ondertussen is overleden, maar dat hij tot zijn laatste dag heeft genoten van zijn barrière vrije badkamer. Dit project heeft mijn missie verduidelijkt. Ik wil me vooral focussen op het aanpassen van woningen van ouderen en mensen met beperkingen. Een optimaal comfort én een fraai design.

Ergotherapeut, therapeut met dieren en integratief psychotherapeut i.o

Afgestudeerd als ergotherapeut deed ik 6 jaar ervaring op in het UZ. Hierbij deed ik ervaring op met diverse fysieke problematieken in zowel een acuut als later stadium van de fysieke revalidatie. Op dit moment werk ik vooral met kinderen en volwassenen met ontwikkelingsmoeilijkheden en specialiseer ik me in autisme en sensorische integratie.
Niet alleen professioneel, maar ook thuis zag ik de problemen van een niet aangepaste woning bij mijn papa die de diagnose MS kreeg.
Alle puzzelstukjes passen mooi samen binnen het wonen zonder drempels, zonder zorgen en met een visie dat iedereen recht heeft op een Thuis. 

Administratieve, boekhoudkundige medewerker en paramedicus

Mijn opleidingen ergotherapie, technische orthopedie en boekhouding illustreren mooi wie ik ben en wat mij drijft. Als extraverte introvert heb ik nood aan contact met mensen, maar nadien moet ik opladen op mijn eentje. Ik ben gepassioneerd om mensen (met een beperking) te helpen met praktische oplossingen. Binnen mijn functie bij Wonen Zonder Drempels kan ik dit allemaal combineren.