fbpx
Wonen Zonder Drempels

Wonen Zonder Drempels

Mantelzorgwoning de woonoplossing voor uw toekomst!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Zorgen voor je zieke vader, moeder of zorgbehoevende, steeds meer mensen worden mantelzorger. Dat kan een hele belasting zijn, zeker als de zorgbehoevende verder weg woont en de reisafstand te groot is.

Vaak is de woning van de zorgbehoevende niet geschikt: de slaapkamer en badkamer bevinden zich op een verdieping en zijn niet of erg moeilijk bereikbaar voor de zorgbehoevende bewoners. 

Een mantelzorgwoning of zorgwoning aan of bij uw eigen huis kan uitkomst bieden. In grotere huizen of boerderijen kan de mantelzorgwoning inpandig gerealiseerd zijn, dan is er sprake van een kangoeroewoning.

Om zo lang mogelijk zelfstandig in de eigen woning te kunnen blijven wonen, moet de woning ook bij verminderde mobiliteit of bij specifieke noden en behoeften de nodige ondersteuning en comfort kunnen bieden.

Wat is een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning is een woning op het terrein van uw huis of een aanbouw aan uw huis. De mantelzorgwoning is bedoeld voor degene voor wie u zorgt. U kunt uw eigen woning laten ombouwen of iets nieuws bouwen. De woning moet ook bij verminderde mobiliteit of bij specifieke noden en behoeften de nodige ondersteuning en comfort kunnen bieden.

U kunt ook zelf in het bijgebouw wonen en degene die u verzorgt in het huis laten wonen. Gaat u wonen bij degene voor wie u zorgt? Dan kunt u ook die woning laten ombouwen of iets nieuws bouwen op het terrein dat bij de woning hoort.

Een woning afgestemd op ontzorgen!

Op een eenvoudige manier kunnen er hulpmiddelen geïnstalleerd worden zoals leuningen aan de trap, handgrepen aan bad, douche, toilet, etc. Ook grotere bouwkundige veranderingen kunnen nodig zijn, zoals deuren verbreden, keuken aanpassen, toilet en badkamer op het gelijkvloers inrichten, etc.

Het is van groot belang om de zorgbehoevende goed te ondersteunen, vooral op het vlak van wonen.

Leen en Mario staan garant voor uw zorg-oplossingen zodat u kwaliteitsvol en comfortabel kan wonen.

Wij gaan graag met u aan de slag en brengen al uw wensen duidelijk in kaart. Daarna ontwerpen en verbouwen / bouwen wij uw mantelzorgwoning.

Mail ons vrijblijvend voor meer informatie info@wonenzonderdrempels.be 
U kunt ons natuurlijk ook bellen Mario: 0476/621.699 of Leen: 0478/766.988

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print