fbpx
Wonen Zonder Drempels

Wonen Zonder Drempels

Een kamer voor een kind met beperkingen kan ook echt een kinderkamer zijn

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Hoe zou het zijn als je straks groter wordt en we je niet meer kunnen tillen?

Een kamer voor een kind met beperkingen kan ook echt een kinderkamer zijn als daar bij het ontwerp en de inrichting rekening mee wordt gehouden.

Heeft uw kind een (chronische) ziekte of beperking en worden daardoor problemen ervaren in de woning? Denkt u dat een woningaanpassing een oplossing kan bieden?

Steeds meer ouders nemen het initiatief om samen met hun kind thuis te blijven wonen. Ouders houden hiermee de regie over het wonen, de zorg en de begeleiding van hun kind. Voor de kinderen / jongeren zelf betekent een eigen (t)huis. Gewoon, net als iedereen.

Woningaanpassingen kunnen het leven hier een stuk aangenamer maken. Vooral als de aanpassing helpt bij het uitvoeren van activiteiten in huis. Er zijn veel verschillende woningaanpassingen denkbaar. Het kan echter moeilijk zijn om een keuze te maken. Het gaat tenslotte niet alleen om praktische oplossingen voor zaken als opstaan, douchen, toiletgang of bereiden van maaltijden, ook emotionele aspecten spelen een rol.

Woonwensen

In hoeverre bent u bereid uw woning anders in te richten of zelfs te verbouwen?

Sta goed stil bij de problemen die u in huis ervaart en bedenk wat er allemaal zou moeten kunnen. Houd bijvoorbeeld een paar dagen een dagboekje bij van dagelijkse handelingen en noteer waar en wanneer daarbij problemen worden ervaren.

Woningaanpassingen

Voorbeelden van eenvoudige oplossingen zijn:

Vaak is het mogelijk uw meubels in de woning slimmer op te stellen (of te vervangen) en zodoende een verbetering in uw leefsituatie te realiseren. Bekijk met familie of vrienden de mogelijkheden of bespreek de mogelijkheden met uw kind, zij hebben aanpassingen gezien bij vriendjes/vriendinnetjes en weten vaak goed wat zij willen.

Oplossingen voor complexe problemen

Als u op langere termijn niet uit de voeten kunt met aanpassingen die zelf aan te brengen/realiseren zijn, dan biedt een grotere (complexere) aanpassing mogelijk uitkomst. Er zijn verschillende mogelijkheden denkbaar: van een beugel (in toilet of douche) die aan de muur wordt gemonteerd tot een (complete) uitbouw aan uw woning. U kunt u laten adviseren door ons team want wij zijn gespecialiseerd is in dit soort woningaanpassingen. Zeker als u voor verschillende activiteiten aanpassingen nodig heeft, zijn wij in staat de mogelijkheden te overzien.

Voorbeelden van dit soort aanpassingen zijn:

  • een onderrijdbare keuken met verstelbaar werkblad
  • een natte cel met plafondlift
  • een in hoogte verstelbare wastafel met een kraan die voorzien is van een lange hendel.
  • een kantelbare spiegel zorgt ervoor dat je jezelf ook kunt zien vanuit een rolstoel.
  • drempels verwijderen, zodat u daarvan niet langer hinder ondervindt bij het gebruik van een rollator of rolstoel.
  • het aanbrengen van een traplift, zodat u zonder traplopen naar boven en beneden kunt.
  • verbouw de garage naar een extra slaapkamer en badkamer op de begane grond.
  • schuifdeuren plaatsen, dit neemt minder ruimte in.

Vraag een vergoeding aan voor de woningaanpassingen

U kunt bij de bevoegde instanties terecht voor een aanvraag ter vergoeding van de woningaanpassing. Uiteraard informeren wij u graag bij het invullen van de aanvraag.

Mail ons vrijblijvend voor meer informatie info@wonenzonderdrempels.be 
U kunt ons natuurlijk ook bellen Mario: 0476/621.699 of Leen: 0478/766.988

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print